Nieuws

16

jun 18

Open dag Zorgboerderij Ensink

Ook dit jaar stond MarDu [Henri | Deon | Marcel] op de open dag van de zorgboerderij Ensink. Omdat de zorgboerderij 20 jaar bestaat en het thema Feest is hebben wij cobbler’s en cup cakes gemaakt. In onze nieuwe opstelling hebben we 9 Cobbler’s (een recept dat al dateert uit de periode 1860 – 1880) gemaakt in de Dutch Oven. Dit waren 5 appel en 4 peren cobbler’s – te vergelijken met een luchtig appel/peren-taartje. Tevens hebben we op de barbecue 100 cup cakes gemaakt. En mede dankzij de vele bezoekers is op een paar kruimels na alles op gegaan!

 

26

mei 18

Kook workshop

Vandaag was ik uitgenodigd om een workshop te verzorgen als bedrijfsuitje voor TopvormTwente. Op een prachtige locatie in Enschede zijn de 3 groepen aan de slag gegaan met achtereenvolgens Champignonsoep, Chili con carne en de Cowboy fruit cake. Tussen de 3 gerechten in hebben ze een zelf gemaakt spel gespeeld. En super geslaagde middag waarbij zelfs de pan werd leeg geschraapt!!

 

24

mei 18

Kook & BBQ workshop

Vandaag mocht ik een workshop geven voor een afdeling van een groot internationaal bedrijf. Na ontvangst met een MOINK-Balls en uitleg zijn er 3 groepen gemaakt. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met champignonsoep, chili con carne en de cowboy fruit cake. Tussen door heb ik nog uitleg geven over het barbecue-en en daarbij een stuk longhaas cave-man style bereidt. Het was een super geslaagde middag en avond!!

23

sep 17

Barbecue bij Scouting Hendrik Hudson

Vandaag mogen barbecue-en bij de opening van het scouting seizoen van de Hendrik Hudson. Het komplete paviljoen kunnen opbouwen en gelijk de nieuwe MarDu aanhanger kunnen uitproberen. Met 3 barbecue’s en goede hulp toch voor 80 personen een mooi buffet neer kunnen zetten.

24

aug 17

Nieuwe MarDu banner

Om de zichtbaarheid van MarDu te vergroten hebben we ons logo op een banner laten drukken, en het past ook nog precies in de tent! 

17

jun 17

Open Dag Zorgboerderij Ensink

Voor het 3de jaar op rij mocht MarDu zicht weer presenteren op de Open Dag van Zorgbroederij Ensink. Om half negen hadden Henri, Deon en Marcel het paviljoen opgebouwd en zat de eerste rollade aan het spit. Er zijn ongeveer 700 mensen langs ons paviljoen gekomen en daar hebben wij 16 kilo runderrollade, 6 liter pruimenchutney en heel veel stukbrood uitgedeeld. Mede dank zij het mooie weer was het een enorm succes!

13

jun 17

MOINK Balls traktatie

Vanavond voor Henri de traktatie mogen verzorgen bij de Pitch & Putt in Lemele. 70 MOINK Balls langzaam gegaard en gerookt met hickory hout en afgelakt met Blues Hog barbecue saus. En ja ze waren zo op!

1

jun 17

Wijn & Spijs avond deel 2

Vanavond was alweer de tweede Wijn & Spijs avond bij De Wijnhal Hengelo. Wederom het zelfde menu klaar gemaakt met de zelfde bijbehorende wijnen. En beide avonden waren een enorm succes, alleen al dat ze allebei uitverkocht waren. Houd de agenda voor het najaar in de gaten voor de liefhebbers van Wijn en lekker eten!

18

mei 17

Wijn & Spijs avond deel 1

Vanavond was de eerste van de twee Wijn & Spijs avonden in samenwerking met en bij de De Wijnhal Hengelo. Een 4 gangen diner met de 8 verschillende wijnen. Dit alles “live” klaar gemaakt en geserveerd.

 

11

feb 17

Catering @24uurs HHG

Een nieuwe uitdaging voor MarDu! De catering verzorgen voor het 24uurs evenement van scouting Hendrik Hudson Groep. Wij | Henri & Marcel | waren om 2030 op locatie waar er werd opgebouwd en zijn begonnen met het bereiden van 16 liter Engelse stoofschotel, in het thema van het evenement. Onder het genot van 8 cm sneeuw maakten we de stoofschotels in de 3 Dutch Ovens klaar alwaar de eerste groep rond 0315 bij ons kwam eten. De laatste groep was er om 0515! Daarna alles opgeruimd om vervolgens om 0707 naar huis te vertrekken. Uiteindelijk een geslaagd evenement waarbij wij de lopers konden voorzien van een stevige stoofschotel geserveerd met stokbrood, de meesten hebben uiteindelijk 45 km gelopen!